Château Montus Prestige, Red Estate Wine 2002 - AOC Madiran,
Château Montus XL, Red Estate Wine 1999 - AOC Madiran,
Château Bouscassé Vieiles Vignes, Red Estate Wine 2007 - AOC Madiran
Celosvětově oceňovaný výběr nejlepších vín famózního Alaina Brumonta z odrůdy Tannat.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Země původu | Francie |
Barva | Červená |
Oblast | AOC Madiran |
Výrobce | Vignobles BRUMONT |
Château Montus Prestige - l’ambassadeur du Tannat – AOC Madiran
Od první sklizně v roce 1985 toto víno udivuje svět tím, že v mnoha ochutnávkách předčí některá nejlepší francouzská vína. Château Montus Prestige vzniklo výběrem nejlepších terroirů ve vinicích Montus a vyzdvihuje všechny vlastnosti místní odrůdy Tannat. Kromě toho se téměř celá produkce prodává jako „primeur“. Toto skvělé a celosvětově uznávané víno najdete v prestižních restauracích a vinných sklepech v mnoha zemích.
Jihozápadní strmý svah s velkými oblázky na podloží z hnědého a červeného jílu. Teplá a vysušená půda přispívá k dobrému zrání vybraných hroznů (5-6 hroznů na rostlinu).
100% Tannat – ruční sběr z vinic stáří minimálně 40 let.
Macerace 3 až 6 týdnů, podle ročníku.
Fermentace při teplotě 28 °C, malolaktická fermentace v dřevěných kádích.
Zrání v nových dubových sudech po dobu minimálně 24 měsíců.
Neobvykle velkorysé víno tmavě granátové barvy s purpurovými odlesky a plně vyvinutou velmi kořeněnou chutí. Komplexní vůně a chuť červeného ovoce s aroma kouře a kakaa. Dlouhý vyvážená závěr s bohatými taniny. Bohaté víno se skvělým potenciálem k dlouhému stárnutí.
Doporučujeme podávat s červenými masy , se zvěřinou ale i s čokoládou či ovocným dezertem.
Ocenění (výběr):
Vintage 2003 – Wine Enthusiast 94/100
Vintage 2020 - 91/100 – Wine Spectator
18/20 - Guide Fleurus des vins 2006
Château Montus XL – AOC Madiran
Výjimečnost tohoto vína spočívá v historické metodě stárnutí ve velkých 600l dubových sudech. Tento proces dlouhého stárnutí dovoluje vyniknout bohatosti, hloubce a koncentraci odrůdy Tannat. Château Montus XL má také vysoký potenciál stárnutí a po 15 letech bude ještě lepší.
Jihozápadní svah s velkými oblázky na podloží z hnědého a červeného jílu. Teplá a vysušená půda přispívá k dobrému zrání vybraných hroznů (5-6 hroznů na rostlinu).
100% Tannat
Macerace 3 až 6 týdnů, podle ročníku.
Fermentace při teplotě 28 °C,, malolaktická fermentace v dřevěných kádích.
Zrání v dubových sudech po dobu 24 měsíců až následně 24 měsíců ve velkých 600l dubových kádích.
Bohaté a hluboké víno s komplexností a soustředěním. Měkké taniny na patře s dokonalou rovnováhu. Velmi elegantní tělo s příjemným dlouhým zakončením a s náznakem kávy, doutníku a balzamika.
Vynikající s marinovanými hovězími žebry nebo zvěřinou.
Ocenění (výběr):
Vintage 1999 – Wine Enthusiast 96/100
5/5 – Ténor de l´anné (Guide Hubert 2013)
Château Bouscassé Vieiles Vignes, Red - AOC Madiran
Pro toto nejlepší víno z produkce Château Bouscassé používá Alain Brumont vinné hrozny odrůdy Tannat z nejstarších vinic zámku. Podél kamenného zlomu vytváří příroda na malých vinicích v jílovité půdě vápencové mramorování. Tyto výjimečné polohy umožňují vytvořit jemné víno, které může zrát v lahvi až 30 let.
100% Tannat z vinic stáří 50 až 100 let
Macerace 3 až 6 týdnů, podle ročníku.
Fermentace při teplotě 28 °C, malolaktická fermentace v nových dřevěných kádích. Zrání v dubových sudech po dobu minimálně 24 měsíců (100% nových).
Husté a téměř neproniknutelné temně červené bohaté víno s aroma černého ovoce, máty s náznakem lékořice a lanýžů. Plná chuť černého ovoce a zejména švestek a tmavých třešní se rozvíjejí v dlouhém závěru.
Nejlepší k jídlům jako kachní prsa , jehněčí a kořeněná červená masa ale i čokoládovým či ovocným dortům.
Ocenění (výběr):
Vintage 2011 – 18/20 Vinum
Vintage 2009 – 94/100 Andreas Larsson
Vintage 2008 – 94/100 Wine Enthusiast
Vintage 2007 – 95/100 Wine Enthusiast