X Vyberte si ročník

Katalog

Povolené filtry:
    Ročník
    Země původu

    Informace

    Novinky

    Slevy

    Navštivte naši degustační místnost

    Armagnac

    Armagnac jako „starší bratr“ koňaku a nejstarší vinný eau-de-vie vyráběný na jihozápadě Francie, v srdci Gaskoňska od roku 1310. V roce 2020 oslavil výročí 710 let.

    Armagnac se získává se destilací bílého vína v Armagnac alambic a před prodejem zraje mnoho dlouhých let v dubových sudech. Dodává se jako směs (vyrobená z několika eaux-de-vie z růz...

    Armagnac jako „starší bratr“ koňaku a nejstarší vinný eau-de-vie vyráběný na jihozápadě Francie, v srdci Gaskoňska od roku 1310. V roce 2020 oslavil výročí 710 let.

    Armagnac se získává se destilací bílého vína v Armagnac alambic a před prodejem zraje mnoho dlouhých let v dubových sudech. Dodává se jako směs (vyrobená z několika eaux-de-vie z různých sklizní) nebo jako ročník, který je specifický pro Armagnac (jeden jediný rok sklizně).

    Jak Armagnac terroirs, tak výrobní metody musí splňovat přísná pravidla stanovená v Appellation d'Origine Contrôlée, který tento eau-de-vie získal v roce 1936.

    Armagnac je vysoce ceněným a celosvětově uznávaným vinným destilátem, který si uchovává místní duch a osobitost jednotlivých producentů.

    Zobrazit

    Armagnac  Počet produktů: 105

    Podkategorie

    • Armagnac Delord

      Historie a výroba

      Výroba v rodinné destilerii začala v roce 1893, kdy se Prosper Delord se svým pojízdným destilačním přístrojem usadil ve vesničce Lannepax. Nyní již třetí generace vyrábí podle původních postupů pověstný destilát, zrající po mnoho let v dubových sudech. Rodinné vinice se rozprostírají v samém srdci kraje Bas – Armagnac, v centru jedné ze tří zákonem stanovených oblastí Appelation d‘Origine Controlée. Pro výrobu se používají tři odrůdy bílého vína - follé blanche, colombard a ugni blanc. Jednotlivé odrůdy se sbírají postupně podle zralosti. Destilace probíhá od začátku prosince do konce ledna ve dvou starých měděných destilačních přístrojích -  alambic armagnacais.

      Zrání a lahvování

      Po destilaci a několikanásobné filtraci je bezbarvý destilát stočen do hluboce vypálených dubových sudů z oblasti Limousin o objemu 420l. Porézní dřevo zaručuje dobrou prostupnost při odpařování alkoholu v průběhu zrání. Následně jsou sudy převezeny do skladu, kde dlouhodobě zrají 20 až 45 let. V průběhu let dřevo postupně zabarvuje armagnac přes slámově žlutou, zlatě jantarovou až do rubínové barvy. Současně dochází ke zjemňování chuti a poklesu množství alkoholu. Během zrání se armagnac ve sklepích pravidelně testuje, aby splňoval kritéria maximální kvality. Před lahvováním do typických saténových lahví tvaru „basquaise“ jsou jednotlivé produkty namíchány Jacques Delordem do požadované kvality.

    • Ročníky 1900 až 2010...

           V těsném sousedství skladu jsou v přísně „střežené“ místnosti umístěny nejstarší ročníkové destiláty v 50ti litrových skleněných nádobách. Po stočení destilátu do lahví jsou ručně dopsány etikety včetně příslušného ročníku a data lahvování. Autenticita a kvalita produktu je následně potvrzena majitelem rodinnou pečetí. Ročník na etiketě udává rok sklizně a destilace. Tyto vzácné ročníky ukazují charakter jednotlivých roků. Jsou obzvláště vhodné jako dárek a získaly mnoho významných ocenění.

    • Armagnac Ryst-Dupeyron

      Armagnac Ryst – Dupeyron

      Obchodní společnost Ryst – Dupeyron vznikla v roce 1905, kdy Joseph Dupeyron vyrobil svůj první Armagnac a založil tak tuto tradici, ve které jeho potomci pokračují již po pět generací. Dnes se společnost řadí mezi významné a tradiční francouzské obchodníky s Armagnac, víny, portským, Whisky a dalšími specialitami. Sídlí v malebném zámečku Chateau Cugnac v městečku Condom, ve kterém je situováno i malé muzeum a degustační prostory. Svůj prestižní a celosvětově známý obchod s destiláty a víny otevřeli majitelé v centru Paříže na Rue du Bac 24.

    • Armagnac Larressingle

      Tyto destiláty představují jedinečný charakter pěti generací rodiny Papelorey a značky „Chateau Larressingle“ Hrozny tohoto vzácného Armagnac z oblasti Ténarèze, zrály na jílovitých a vápencových půdách, které jsou oproti písčitým půdám oblasti Bas-Armagnac méně kyselé a lépe zadržují vodu. Zdejší Armagnac jsou proto mohutnější s dobrým potenciálem pro dlouhodobé zrání.

    • Investice do ročníků

         

      Domluvte si individuální konzultaci a výhodnou nabídku na tel.: 602242075!

          Vývoj cen vinného destilátu Armagnac  Delord letech 2002 až 2023 jasně  ukazuje, že spolu se zájmem zákazníků z USA, Ruska  a Číny mizí i zásoby těchto výjimečných ročníkových destilátů ve sklepech jednotlivých francouzských výrobců. Spolu s tím roste i jejich cena a zájem sběratelů i investorů do alkoholu. Ceny rostou o cca 10 až 20% ročně a není výjimkou i nenadále skokové  zvýšení ceny když zásoby docházejí.

            Využijte i Vy možnost investovat do produktů tradiční rodinné destilerie, která  byla založena  roku 1893 získává pravidelně prestižní mezinárodní ocenění. Tak jako ukrývá majitel destilerie  Jacques Delord ve starých sudech rodinné poklady pro svoje děti a vnoučata, tak i vy můžete investovat do správných ročníků, které Vás i Vaše blízké za pár let potěší. Exkluzivní kvalita zůstává a cena roste!

      Co získáte:

      - Společenskou prestiž - s výjimečnou lahví se můžete pochlubit, sáhnout si na ni či dokonce vychutnat.

      -Bezproblémové skladování - nehrozí znehodnocení jako u vína. .
      -Elegantní lahve s pečetí majitele. U některých lahví i možnost objednání individuální etikety s Vašim jménem.
      -Individuální ceny od dlouhodobého dovozce.
      -Radost a krásný zážitek při otevření.
      -

      Ochutnejte s námi staré zlaté časy!    

    • Armagnac vs. Cognac

      https://armagnac.cz/img/cms/Armagnac vs- Cognac.pdf

      Historie a seznámení

      Armagnac jako „starší bratr“ koňaku oslavil v roce 2010 výročí 700 let. Armagnac je vysoce ceněným a celosvětově uznávaným vinným destilátem, který si uchovává místní duch a osobitost jednotlivých producentů.

      Na rozdíl od velkých producentů koňaku, kteří ve velkém skupují produkci místních vinařů a mají roční produkci mezi 15 000 0000 až 30 000 000 lahví ročně produkují největší výrobci armaňaku pouze 300 000 až 570 000 lahví vinného destilátu nejvyšší kvality.  Malí nezávislí producenti vyrobí kolem a mají tak celý výrobní proces od sběru, destilace i zrání pod osobní kontrolou.  Výrobci koňaku prodávají celosvětově 91% mladých destilátů VS a VSOP, zatímco pouze 4% jsou starší než 7 let. Naopak produkce armaňaku směřuje spíše k starším a „vintage“ destilátům, které dají vyniknou práci jednotlivých domů.

      Ve skladech jednotlivých výrobců dnes zraje přes cca 3 500 000 hl koňaku ( cca 1 000 000 000 budoucích lahví) a přes 210 000 hl armaňaku ( cca 63 000 000 budoucích lahví)

      Je těžké říci zda je lepší cognac či armagnac. Armagnac je díky jednoduché destilaci více robustní, temnější, „drsnější“. S nadsázkou lze armagnac oblasti hudby přirovnat k Roling Stones a cognac k Beatles nebo k sametu a hedvábí.

      Ve starých sudech se skrývají rodinné poklady, které prokazují umění destilace otců a dědů. Jejich pokračovatelé dnes vyrábějí armagnac pro svoje děti a vnoučata. Jak s oblibou říkávají francouzové „To nejlepší si necháme a spotřebujeme doma“.

      Armagnac 

      1.Pro armagnac se používá směs hroznů odrůd Bacco, Folle Blanche, Ugni Blanc a Colombard.
      2.Nejlepší polohy vinohradů mají písčité půdy s teplejším podnebím.
      3.Jednoduchá kontinuální destilace s obsahem alkoholu 52 až 55%.
      4.Armagnac zraje v sudech z Limusinského nebo místního Gaskoňského dubu.
      5.Tradiční   armagnac může mít 42 až 48%.
      6.Armagnac  produkuje jednotlivé charakteristické ročníky.  
      7.Plocha vinic AOC Armagnac je cca 15 000 ha. 
      8.Roční produkce cca 6 mil. Lahví.
      9.Export cca 40%.

      10. Prodej ve Francii  cca 2 000 000 lahví

      Cognac 

      1.Pro cognac  je převážná většina hroznů cca 98% odrůdy Ugni Blanc.
      2.Vinohrady jsou převážně na vápencových půdách.
      3.Dvojitá destilace, první na úroveň 26 až 32%, druhá na 72 až 78%. 
      4.Cognac zraje v sudech z Limusinského dubu nebo Allier či Troncais
      5.Cognac je vždy redukován na 40%.
      6.Cognac je většinou namíchán z několika sudů různého stáří.
      7.Plocha vinic  AOC Cognac je cca 80 000 ha.
      8.Roční produkce cca 170 mil. Lahví
      9.Export cca 97 %

      10. Prodej ve Francii cca 6 000 000 lahví.

    na stránku
    Zobrazeno 1 – 12 z 105 položek
    Zobrazeno 1 – 12 z 105 položek

    Naši dodavatelé

    původní hosting