Nahrávám...
Toto víno pochází z rodinné vinice "Le Ciergelot ZD214" u vesnice...
Odrůdové složení: 62 % Chardonnay, 14 % Pinot Noir, 24 % Meunier, (24 %...
Tradiční jablečný destilát z Normandie zrající v dubových sudech patří mezi velká francouzká eau-de-vie. Je zmiňován již v rukopise "Mémoires" z roku 1553 od Gilles de Gouberville, pána z Cotentinu.
První zmínky o destilátu „Calvados“ pocházejí z 80. let 19. století a nacházejí se v beletrii a románech Flauberta, Zoly a Maupassanta. Až do této d...
Tradiční jablečný destilát z Normandie zrající v dubových sudech patří mezi velká francouzká eau-de-vie. Je zmiňován již v rukopise "Mémoires" z roku 1553 od Gilles de Gouberville, pána z Cotentinu.
První zmínky o destilátu „Calvados“ pocházejí z 80. let 19. století a nacházejí se v beletrii a románech Flauberta, Zoly a Maupassanta. Až do této době získal calvados větší popularitu a postupně i prestižnější image.
V roce in 1942 získal "Calvados Pays d’Auge's" vlastní klasifikaci v systému AOC.
Podkategorie
Calvados Domain Dupont
Od roku 1887 vyrábí rodinná destilerie Calvados, Cider, Pommeau a další produkty z vlastních 30 ha ovocných sadů v samém srdci Normandie, regionu Pays d´Auge. 6000 jabloní a 13 odrůd umožňuje vytvořit prvotřídní destilát s vyváženou proporcí mezi hořko – sladkou chutí. Po dvojité destilaci zraje Calvados v nových dubových sudech, kde dostává nádech vanilky. Pro další zrání je přemístěn do starších sudů, kde získává na intenzitě a komplexnosti.
Harmonicky sladěný likér z mladého, dva roky zrajícího Calvados a husté smetany. Krémová konzistence barvy světlé kávy s mlékem. Příjemně sladká chuť s náznaky karamelu, jablek a vanilky. Harmonicky sladěný likér z mladého, dva roky zrajícího Calvados a...
Dvakrát destilovaný a minimálně 5 let zrající destilát z jablek (25% nových dubových sudů) jiskřivě zlaté barvy. Příjemná ovocná vůně jablek, vanilkového cukru a kandovaného ovoce. Nasládlá jemná chuť s tóny čerstvé lékořice a citrusů. Dvakrát destilovaný a minimálně 5 let zrající destilát z jablek...
Dvakrát destilovaný a minimálně 3 roky zrající destilát z jablek (25% nových dubových sudů). Paul Pacult's ohodnotil tento Calvados v časopise Spirit Journal - U.S.A. - March 2008 výtečnými * * * * * a doporučením Highest recommendation 5/5. Dvakrát destilovaný a minimálně 3 roky zrající destilát z jablek...