X Vyberte si ročník
Armagnac Delord

Historie a výroba

Výroba v rodinné destilerii začala v roce 1893, kdy se Prosper Delord se svým pojízdným destilačním přístrojem usadil ve vesničce Lannepax. Nyní již třetí generace vyrábí podle původních postupů pověstný destilát, zrající po mnoho let v dubových sudech. Rodinné vinice se rozprostírají v samém srdci kraje Bas – Armagnac, v centr...

Historie a výroba

Výroba v rodinné destilerii začala v roce 1893, kdy se Prosper Delord se svým pojízdným destilačním přístrojem usadil ve vesničce Lannepax. Nyní již třetí generace vyrábí podle původních postupů pověstný destilát, zrající po mnoho let v dubových sudech. Rodinné vinice se rozprostírají v samém srdci kraje Bas – Armagnac, v centru jedné ze tří zákonem stanovených oblastí Appelation d‘Origine Controlée. Pro výrobu se používají tři odrůdy bílého vína - follé blanche, colombard a ugni blanc. Jednotlivé odrůdy se sbírají postupně podle zralosti. Destilace probíhá od začátku prosince do konce ledna ve dvou starých měděných destilačních přístrojích -  alambic armagnacais.

Zrání a lahvování

Po destilaci a několikanásobné filtraci je bezbarvý destilát stočen do hluboce vypálených dubových sudů z oblasti Limousin o objemu 420l. Porézní dřevo zaručuje dobrou prostupnost při odpařování alkoholu v průběhu zrání. Následně jsou sudy převezeny do skladu, kde dlouhodobě zrají 20 až 45 let. V průběhu let dřevo postupně zabarvuje armagnac přes slámově žlutou, zlatě jantarovou až do rubínové barvy. Současně dochází ke zjemňování chuti a poklesu množství alkoholu. Během zrání se armagnac ve sklepích pravidelně testuje, aby splňoval kritéria maximální kvality. Před lahvováním do typických saténových lahví tvaru „basquaise“ jsou jednotlivé produkty namíchány Jacques Delordem do požadované kvality.

Zobrazit

Armagnac Delord  Počet produktů: 17

na stránku
Zobrazeno 1 – 12 z 17 položek
Zobrazeno 1 – 12 z 17 položek

Naši dodavatelé