Nahrávám...
Toto víno pochází z rodinné vinice "Le Ciergelot ZD214" u vesnice...
Odrůdové složení: 62 % Chardonnay, 14 % Pinot Noir, 24 % Meunier, (24 %...
Odrůdové složení: 100 % Chardonnay,...
Cognac je nejprodávanější a nejznámější pálenka z vína (brandy), která splňuje přísná pravidla BNIC (Bureau National Interprofessionel du Cognac).
– musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii. Tento region se dále dělí na šest oblastí (cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires (v pořadí...
Cognac je nejprodávanější a nejznámější pálenka z vína (brandy), která splňuje přísná pravidla BNIC (Bureau National Interprofessionel du Cognac).
– musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii. Tento region se dále dělí na šest oblastí (cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires (v pořadí snižující se hodnocení); – musí být vyrobena nejméně z 90% z bílého vína odrůd Ugni Blanc, Folle Blanche nebo Colombard; – musí zrát v dubových sudech nejméně 2 roky od konce destilační sezóny, tj. od 1. dubna následujícího roku po sklizni.
K destilaci se používá tradičních měděných destilačních přístrojů kotlíkového typu. Poté destilát zraje nejméně 2 roky v dubových sudech. Délku zrání výsledného produktu označují zkratky na lahvích:
Podkategorie
Cognac Paul Giraud
Rodina Giraud pěstuje vinnou révu a destiluje vlastní Cognac již od roku 1650 již po 11 generací. V současnosti jí patří 35 ha vinic osázených odrůdou Ugni Blanc v Grande Champagne Premier Crue v regionu Cognac. Majitel a sklepmistr Paul Giraud spolu se svým synem striktně dodržují tradiční výrobní postupy. Dohlíží na pěstování hroznů bez umělých hnojiv a chemických přípravků, ruční sběr hroznů, stejně jako na vlastní dvojitou destilaci a zrání v sudech z Limousinského dubu. Paul Giraud produkuje čisté ročníky Cognac, což znamená, že nikdy nemíchá destiláty z různých let, ale věří v jemné rozdíly mezi jednotlivými ročníky. Část tajemství jedinečných Cognac je v tom, že sklepem, ve kterém jsou uloženy sudy, protéká malý potok. To přispívá k velmi vlhkému klimatu uvnitř sklepa, takže odpařování alkoholu ze sudů probíhá pomaleji. Proto jsou v Cognac Paul Giraud cítit lehké a květinové tóny.
LéopoldGourmel byl v 19. století uznávaný vinař a koňský sedlář z ostrova Ile de Ré. Tento ostrov je nejzápadnější oblastí AOC Cognac s příznivým vlivem mírného klimatu a vlhkého oceánského vzduchu. Když jeho vnuk PierreVoisin v roce 1972 vytvořil své první koňaky, pojmenoval je po svém dědečkovi. Proto je také součástí všech lahví a ve znaku koňská hlava.
Garantem nejlepší kvality koňaků LéopoldGourmel je dnes uznávaný enolog Nicolas Sinoquet, který pokračuje v tradici svého předchůdce. Tím byl velký tvůrce koňaku Olivier Blanc, který pro své koňaky používal hrozny z rostlin s hlubšími kořeny a říkal: „Chci zachytit více kvalit ze země“. Kořeny révy z oblasti FinsBoispremierscrus mohou jít do hloubky 20 až 30 m, kde čerpají potřebné živiny. Vytvářejí tak silnější, bohatší, více aromatické a minerální hrozny odlišné od oblastí "Grande Champagne“ a „Petite Champagne“, kde má vinná réva s ohledem vápencové půdy poměrně mělké kořeny.
Na výrobu je použita vyvážená směs zralých hroznů bílých vín, které dají destilátu potřebnou sílu, vůni a komplexnost. Při destilaci se nepoužívá studené filtrace, takže výsledné destiláty si zachovávají výborné organoleptické vlastnosti.
Zrání probíhá v sudech ze 100 letých dubů s velmi jemnou strukturou letokruhů (zrnitost – extra fine grains), které dodávají koňakům LéopoldGourmel příjemnou jemnost a vyváženost.
Elegantní koňaky Léopold Gourmel přinášejí nové a chuťově bohaté zážitky.
Pozoruhodný koňak, který od roku 1999 ve spolupráci s domem Léopold Gourmel produkuje norský znalec koňaku a enolog z ostrova Senja v Barentsově moři pan Jon Bertelsen. Tento raritní koňak je velmi oblíbený ve skandinávských zemích.
Zrání: minimálně 4 roky Klasický koňak jantarové barvy se zlatým nádechem. Vůně čerstvě kandovaného ovoce, broskve, jablka s květinovými tóny kosatce. Nádherná vybalancovaná struktura s ovocnou chutí a jemnými tóny dřeva. Dlouhotrvající závěr s náznakem muškátového oříšku. Součástí balení je luxusní papírový dárkový box s magnetickým uzávěrem. Zrání: minimálně 4 roky Klasický koňak jantarové barvy se zlatým...
Zrání: 8 let Mladý lehký Cognac zlato žluté barvy. Příjemná, lehce zemitá ovocná chuť s náznaky medu. Ocenění: Stříbrná medaile - General Agricultural Competition Paris 2023 Zrání: 8 let Mladý lehký Cognac zlato žluté barvy. Příjemná, lehce...
Zrání: 15 let Dvakrát destilovaný nemíchaný (unblended) zrající koňak s příchutí blum a medu. Zrání: 15 let Dvakrát destilovaný nemíchaný (unblended) zrající...
Zrání: minimálně 10 let Vrcholný koňak intenzivně zlaté barvy. Rázná harmonická dřevitá vůně a ovoce. Hedvábná plná chuť s jemnými tóny dřeva a pikantní příchutí pepře a kůže. Bohatý a velmi dlouhý závěr. Součástí balení je luxusní papírový dárkový box s magnetickým uzávěrem. Zrání: minimálně 10 let Vrcholný koňak intenzivně zlaté barvy....
Zrání: 40 let „Vlajková loď“ destilerie – sytě jantarová barva s velmi vysokou viskozitou. Intenzivní vůně staré krabice od doutníků, kůže a koření. Velmi plná chuť s dlouhým závěrem. Součástí balení je dřevěný dárkový box. Zrání: 40 let „Vlajková loď“ destilerie – sytě jantarová barva s...
Zrání: minimálně 10 let Vrcholný koňak intenzivně zlaté barvy. Rázná harmonická dřevitá vůně a ovoce. Hedvábná plná chuť s jemnými tóny dřeva a pikantní příchutí pepře a kůže. Bohatý a velmi dlouhý závěr. Obří lahev 3l s luxusním dárkový boxem. Zrání: minimálně 10 let Vrcholný koňak intenzivně zlaté barvy....