Dárkový box s dvojicí prestižních vín z produkce Alaina Brumonta.
Château Montus Red Estate Wine 2015 - Madiran a Château
Montus, White Estate Wine 2014 - Pacherenc du Vic Bilh Sec.
Skvělý tip na hodnotný dárek za zvýhodněnou cenu.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Země původu | Francie |
Výrobce | Vignobles BRUMONT |
Château Montus – AOC Madiran
Ikonické víno z produkce Alaina Brumonta, které v roce 1985 otřáslo žebříčky světových červených vín a získalo celosvětové uznání odrůdy Tannat. Hodnocení několika someliérů tak přispělo ke vzniku legendy s názvem „Petrus jihozápadu“.
Jihozápadní strmý svah s velkými oblázky na podloží z hnědého a červeného jílu. Teplá a vysušená půda přispívá k dobrému zrání vybraných hroznů (5-6 hroznů na rostlinu).
Tannat a Cabernet-Savignon z 40 let starých vinic
Macerace 3 až 6 týdnů, podle ročníku.
Fermentace při teplotě 28 °C,, malolaktická fermentace v dřevěných kádích.
Zrání v dubových sudech (60 až 80% nových) po dobu 12 až 14 měsíců.
Velmi působivé, intenzivní a elegantní víno tmavě červené až černé barvy. Přirozená vůně třešní, černého podzimního ovoce, hrušek s náznakem máty. Robustní a plná chuťČerstvé, čisté a upřímné,
vůně třešní, hrušek a máty.
Château Montus je vhodné podávat s hovězími žebry, jehněčím masem, kachními prsíčky, zvěřinou či pikantními orientálními jídly.
Ocenění (výběr):
Vintage 2015 - 94/100 Wine Enthusiast
Vintage 2014 – 51 Top 100 Celler Selection, 94/100 Wine Enthusiast
17,5/20 Decanter
Château Montus blanc – AOCPacherenc du Vic Bilh Sec
Oblast Pacherenc du Vic-Bilh je jedna z nejstarších apelací a magické slovo, které znamená respekt a tajemství. Toto suché bílé víno navíc využilo jedinečné, 20-ti leté zkušeností vinařů z náročné práce s 600 l sudy na zámku Montus. Vůně dřeva je méně intenzivní a zachovává dokonalou rovnováhu ovocných vůní.
Jílové a vápencové terasy s oblázky s jednou řadou rostlin na terasu.
Petit Courbu, Petit Manseng z vinic stáří 30 let. Pomalé lisování při nízkých teplotách a následné zrání v 600 l dubových barelech po dobu 2 let.
Svěží zaoblené květinové vůně přecházejí v bohatě strukturovanou chuť s minerálními tóny a s diskrétní dubovým závěrem s příchutí vanilky.
První 3 až 4 roky po lahvování je skvělé k rybám, kaviáru a bílým masům. Po 6 až 15 letech zrání se chuť zintenzivňuje a ideálně se hodí k husím játrům – foie gras.
Ocenění (výběr):
Vintage 2014 – 16,5/20 Bettane and Desseauve
93/100 Andreas Larsson